Rybářský rozcestník

Grilovaný pstruh s bylinkami

Pstruzi nadívaní bylinkami, ugrilovaní na venkovním grilu. Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

2 náročnost
50 minut
Grilovaný pstruh s bylinkami
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks pstruhy
  • 6-8 ks snítek čerstvého tymiánu
  • 6-8 ks snítek čerstvé petržele
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • svazek tymiánu na potírání
  • Příprava

    1. Očištěné a pod tekoucí studenou vodou omyté ryby necháme důkladně okapat, pak maso ještě osušíme papírovou utěrkou
    2. Oba pstruhy zevnitř i z venku osolíme a okořeníme pepřem
    3. Vnitřek ryb naplním snítkami čerstvé petrželky a tymiánu
    4. Připravíme si gril na přímé grilování, roztopíme ho na vysokou teplotu, rošt očistíme a naolejujeme nebo potřeme masnou kůží
    5. Pstruhy položíme na rozpálený rošt a z každé strany 7-10 minut grilujeme, během opékání maso otáčíme a potíráme olejem pomocí svázané větvičky tymiánu
    6. Grilované pstruhy servírujeme teplé!

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.