Rybářský rozcestník

Grilovaný platýs s bylinkovým sýrem

Předvařené filety z platýse potřené sýrem, ugrilované v troubě pod grilem dozlatova.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks filety z platýse
  • 4 ks rajčat
  • 2 ks cuket
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce čerstvého sýra
  • 2 lžíce citro­nové šťávy
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • drce­né nové koření
  • snítky tymiánu
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Zeleninový vývar s bobko­vým listem uvedeme do varu
    2. Filety z platýse omyjeme ve studené vodě a ve vývaru povaříme na velmi mírném ohni 5 minut
    3. Maso vyjmeme a vložíme do zapékací formy
    4. Česnek oloupeme a prolisujeme, tymián omy­jeme, osušíme a otrháme lístky, obojí promí­cháme s čerstvým sýrem
    5. Gril v troubě předehřejeme
    6. Filety z platýse potřeme bylinkovým čerstvým sýrem a posy­peme parmazánem, grilujeme asi 10 min
    7. Cukety a rajčata omyjeme, očistíme a na­krájíme na plátky, cibuli oloupeme a pokrájí­me na kolečka, vše podusíme na oleji 6-8 min, nakonec zeleninu osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a novým kořením
    8. Jednotlivé porce na talířích obložíme připravenou zeleninou, zdobíme snítky tymiánu.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….