Rybářský rozcestník

Steak ze sumce

K přípravě rybích steaků ze sumce je nejlepší maso za hlavou sumce, nemá kosti a není ani tak tučné, jako jiné části.

2 náročnost
15 minut
+ 1 hodina odležení masa  
Steak ze sumce
  • 1 kg masa ze sumce
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 lžička nejlépe čerstvě pomletého nebo podrceného čtyřbarevného pepře
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • citronová šťáva
  • olej na smažení
  • petrželka na ozdobu
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce naporcujeme na steaky, pokapeme citronovou šťávu, vetřeme utřený česnek, osolíme a posypeme červenou paprikou, necháme 1 hodinu odležet.
    2. Na dobře rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, pěkně z obou stran, stačí 2-3 minuty z každé strany, záleží na tom, jak jsou steaky vysoké.
    3. Hotové steaky nakonec okořeníme mletým čtyřbarevným pepřem a ozdobíme petrželkou.
    4. Podáváme například s vařenými brambory omaštěnými máslem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….