Na pánvi na másle opečené filety z lososa, servírované na podušeném špenátu, ozdobené snítky bylinek a kolečky citrónu.
1. Filety lososa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec zakápneme citronovou šťávou
2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, mražené špenátové listy necháme povolit, pak je nakrájíme nahrubo
3. Na oleji zprudka osmahneme cibuli a česnek, vmícháme špenát, pokrm osolíme a opepříme, necháme chvíli podusit, když se část vody odpaří, přidáme smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu a vše ještě chvíli prohřejeme
4. V pánvi na rozpuštěném másle opečeme filety lososa z obou stran
5. Na talíře rozdělíme špenát na ten poklademe opečený filet z lososa, jednotlivé porce ozdobíme kolečky citrónu a snítky bylinek.
Pokrm můžeme podávat například s vařenými brambory.