Rybářský rozcestník

Filátka ze pstruha s dýňovým pyré

Opečené filety pstruha servírované s pyrém z podušené dužiny dýně, fenyklu, cibule a vývaru.

2 náročnost
45 minut
  • 8 ks filátek ze pstruha
  • máslo na pokapání
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na dýňové pyré:
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce másla
  • 1 ks máslové dýně
  • 1 ks fenyklu
  • 1 ks cibule
  • mletý muškátový oříšek
  • sůl
  • Příprava

    1. Dužinu z oloupané dýně zbavené semínek a očištěný fenykl nakrájíme na menší kousky
    2. V hrnci na 2 lžících rozehřátého másla orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni i fenykl, krátce opečeme, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka, pak slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme zbylé máslo a vše rozmačkáme na pyré, ochutíme muškátovým oříškem a podle potřeby osolíme
    3. Filátka ze pstruha očistíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém olivovém oleji po obou stranách opečeme
    4. Pstruhy podáváme pokapané rozpuštěným máslem s dýňovým pyré a vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….