Rybářský rozcestník

Štika na víně

Opečené porce štiky servírované se zeleninovou omáčkou z cibule, červeného vína, paprik a dalších ingrediencí.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g štiky
  • 50 g slaniny
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lžíce kečupu
  • 4 ks rajčat
  • 2 ks paprik
  • 1 ks malé cibule
  • mletý pepř
  • čerstvé bylinky
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné papriky, omytá rajčata a slaninu nakrájíme na jemné nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
    2. Štiku očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na podkovy, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji zprudka po obou stranách opečeme, pak teplotu snížíme a za občasného obracení pozvolna dopečeme, potom z pánve vyjmeme a udržujeme v teple
    3. V pánvi ve výpeku krátce orestujeme nakrájenou slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme ji, vmícháme papriky, rajčata a vše společně 5 minut restujeme, poté zalijeme červeným vínem i kečupem a ještě krátce podusíme, nakonec ochutíme solí, pepřem i cukrem
    4. Štiku a zeleninovou omáčku rozdělíme na talíře, ozdobíme na jemno nasekanými bylinkami a servírujeme s rýží.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.