Rybářský rozcestník

Pstruh po mlynářsku II.

Pstruh obalený v hladké mouce, v pánvi na rozehřátém másle opečený dozlatova.

2 náročnost
35 minut
Pstruh po mlynářsku II.
  • 4 ks vykuchaných pstruhů
  • 100 g másla
  • 1 ks svazku petrželky
  • 1 ks svazku tymiánu
  • hladká mouka
  • šťáva z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané pstruhy důkladně omyjeme, osušíme, svrchu i uvnitř nasolíme a opepříme, pak je důkladně obalíme v hladké mouce
    2. Ve větší pánvi na polovině rozpuštěného másla ryby velmi zvolna po obou stranách opečeme dozlatova, pak je opatrně vložíme do pekáčku, zakryjeme alobalem a uchováme teplé
    3. Do výpeku vmícháme citronovou šťávu, přidáme zbylé máslo a když se rozpustí, přidáme na drobno nasekané bylinky, dochutíme solí i pepřem
    4. Ryby rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.

    Doporučení

    Skvělí jsou také takto připravení pstruzi servírovaní s pečivem a čerstvou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….