Rybářský rozcestník

Kapr na paprice

Opečené, slaninou prošpikované porce kapra, krátce podušené v omáčce z výpeku ochucené smetanou a červenou mletou paprikou.

2 náročnost
35 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 25 g slaniny
  • 25 g másla
  • 4 dl smetany
  • mletá červená paprika
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny, osolíme je
    2. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme připravené rybí maso, pozvolna je opékáme po obou stranách
    3. Opečené porce vyjmeme, olej z pánve slijeme, v pánvi rozpustíme máslo a zaprášíme je moukou a mletou paprikou, mírně vše osmahneme, pak paprikovou jíšku zalijeme 1 dcl vody a 4 dcl smetany, směs rozmícháme a za stálého míchání povaříme
    4. Vložíme zpět porce kapra, pokrm dle chuti přisolíme a porce ryby ještě krátce podusíme.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….