Okořeněné, osolené porce ryb obalené v mouce a opečené v rozpáleném oleji, servírované s orestovanými rajčaty.
1. Parmy vykucháme, očistíme, zbavíme kůže a podélně rozřízneme, opláchneme je pod studenou tekoucí vodou
2. Rybí maso ze všech stran potřeme česnekem utřeným se solí, okořeníme, pokapeme olejem a necháme v chladu 30 minut odležet
3. V této fázi přípravy parmy obalíme v mouce a opečeme je, po obou stranách, na rozpáleném oleji, pak ryby vytáhneme a uchováme v tepla
4. Ve výpeku z ryb orestujeme na kostičky nakrájená rajčata s jedním stroužkem česneku nakrájeným na plátky, rajčata osolíme a dochutíme kořením
5. Nejlépe na předehřátých talířích jednotlivé porce opečené parmy přelijeme částí orestovaných rajčat, hojně posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.