Rybářský rozcestník

Síh po mlynářsku

Vykostěné porce síha, máčené v mléce, okořeněné paprikou, osolené, obalené v mouce a opečené na oleji dozlatova.

2 náročnost
25 minut
  • 800 g síha
  • 80 g oleje
  • 40 g másla
  • polohrubá mouka
  • pálivá mletá paprika
  • petrželka
  • mléko
  • sůl
  • snítky petrželky na ozdobu
  • Příprava

    1. Vykostěné porce ryby opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme nejlépe papírovými ubrousky
    2. Maso smočíme v mléce, osolíme, mírně posypeme mletou pálivou paprikou a obalíme v mouce
    3. Pečeme v dobře rozpáleném oleji dozlatova
    4. Jednotlivé porce na talířích servírujeme potřené syrovým máslem a ozdobené snítkami čerstvé petrželky.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….