Rybářský rozcestník

Podoustve v jogurtové omáčce

Půlky podouství nebo jiných menších bílých ryb, marinované v jogurtu, opečené na oleji, chvíli podušené doměkka.

2 náročnost
25 minut
+ doba marinování  
  • 4-6 ks podouství (perlínů, plotic)
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčat
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • čerstvě nasekaná petrželka
  • voda nebo vývar
  • citrónová šťáva
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejdříve si připravíme marinádu z jogurtu; kelímek jogurtu smícháme se solí utřeným česnekem, zázvorem, paprikou, kari kořením, kmínem a solí
    2. Marinádu naneseme na očištěné, vykuchané a na půlky překrojené ryby zbavené hlav a ocasů, necháme je v chladničce asi 2 hodiny marinovat
    3. Marinované půlky ryb opečeme na rozehřátém oleji, přelijeme zbytkem marinády, přidáme k nim nakrájená rajčata a nasekanou petrželku
    4. Maso mírně podlijeme vodou nebo vývarem a vše chvíli podusíme doměkka
    5. Jednotlivé porce opečených podouství, podlité šťávou z výpeku, pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s rýží.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….