Rybářský rozcestník

Lipani na sardeli

Lipani potření sardelovou pastou, opečení na oleji, nakonec chvíli povaření, servírovaní se šťávou zjemněnou máslem.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4-8 ks lipanů (asi 800 g)
  • 50 g sardelové pasty
  • 40 g oleje
  • 20 g másla
  • hladká mouka
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby připravené ke kuchyňské úpravě potřeme sardelovou pastou, osolíme a poprášíme moukou
    2. Opečeme je zvolna v rozehřátém oleji po obou stranách, pak ryby mírně podlijeme vodou, převaříme a šťávu zjemníme máslem
    3. Upečené lipany na talířích přeléváme sardelovou šťávou a sypeme sekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.