Rybářský rozcestník

Lín na paprice

Vykuchaní a očištění líny opečení na másle spolu s kostičkami anglické slaniny a cibulí, zalití smetanovou omáčkou.

2 náročnost
25 minut
  • 800 g línů (4 ks)
  • 80 g másla
  • 50 g slaniny
  • 100 ml sladké smetany
  • 1 ks menší cibule
  • mletá červená paprika
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané, očištěné a pod tekoucí studenou vodou oprané ryby osušíme papírovým ubrouskem, čímž je také zbavíme slizu
    2. Maso osolíme a pak z obou stran opečeme na másle
    3. Líny vyjmeme a do tuku dáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a paprikou
    4. Přidáme smetanu a chvíli vše povaříme
    5. Do omáčky vložíme líny a ještě je dodusíme doměkka.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….