Rybářský rozcestník

Opečený siven s česnekem

Celé ryby opečené na pánvičce v oleji, dochucené rybím kořením, drceným kmínem a prolisovaným česnekem.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks sivena (asi 800 g)
  • 4-6 ks stroužků česneku
  • 4 ks plátky másla
  • 3 lžičky koření na ryby
  • 2-3 lžičky drceného kmínu
  • hrubozrnná sůl
  • hladká mouka
  • olej
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané ryby opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme papírovými ubrousky
    2. Vnitřek ryby osolíme, posypeme drceným kmínem a kořením na ryby a vytřeme prolisovaným česnekem
    3. Z venku ryby také osolíme, potřeme olejem a obalíme v hladké mouce
    4. Olej rozehřejeme na pánvi s nepřilnavým dnem, vložíme připravené siveny a opékáme je z jedné strany tak 5 minut, pak ryby otočíme a přikryjeme poklicí, opékáme dalších 5 minut
    5. Před dokončením na ryby položíme kousky másla a necháme je rozpustit.

    Doporučení

    Takto připravené siveny servírujeme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou, jako další přílohu podáváme různě ochucené studené dresinky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.