Rybářský rozcestník

Okoun s cibulovou nádivkou

Vykuchaní okouni naplnění nastrouhanou cibulí smíchanou se solí a pepřem, opečení na oleji dozlatova.

2 náročnost
35 minut
+ 20 minut odležení  
  • 800 g okouna (4-8 kusů)
  • 120 g oleje
  • 4 ks větší cibule
  • polohrubá mouka
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné okouny rozřízneme ve hřbetě, u každého odstraníme páteř a vykucháme
    2. Vnitřek ryb pokapeme citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet
    3. Cibuli nastrouháme a promícháme se solí a pepřem, okouny mírně naplníme a zašijeme
    4. Ryby obalíme v mouce a opečeme v rozehřátém oleji na pánvičce dozlatova.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….