Rybářský rozcestník

Rejnok s celerem a mrkví

Kousky rejnočího masa orestované na másle a servírované s podušenou zeleninou.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 750 g masa z rejnka
  • 75 g másla
  • 50 g celeru hlíznatého
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 lžičky bílého jogurtu
  • 2 lžičky francouzské hořčice
  • 1 lžíce tučné smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • čerstvě namletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné rejnočí maso nakrájíme na větší kostky, okořeníme pepřem a osolíme
    2. Mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na nudličky, očištěnou cibuli nakrájíme na jemné plátky
    3. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla na kterém orestujeme kostky ryby
    4. Na druhé čisté pánvi rozehřejeme zbytek másla, na kterém podusíme připravenou zeleninu, dusíme ji do změknutí, pak směs zaprášíme moukou a vaříme ještě 2 minut
    5. Nakonec do zeleninové směsi přidáme hořčici, jogurt a smetanu, opatrně promícháme a chvíli povaříme (za stálého míchání)
    6. Do podušené zeleninové směsi vložíme orestované kousky rejnoka a vše promícháme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….