Rybářský rozcestník

Kapr na divoko

Porce kapra orestované na tuku, zalité omáčkou z výpeku.

2 náročnost
30 minut
  • 1000 g kapra
  • 80 g cibule
  • 40 g slaniny
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 100 ml červeného vína
  • 5 ks kuliček pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sardelová pasta
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem
    2. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme po obou stranách na tuku z vyškvařené slaniny
    3. Restujeme 4 minuty z každé strany
    4. Opečené porce naskládáme na vyhřátou mísu
    5. Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit
    6. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem
    7. Zahustíme moukou utřenou s máslem a povaříme 10 min za občasného míchání
    8. Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy
    9. Omáčku přecedíme.

    Doporučení

    Podáváme s opečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….