Ochucené kapří filety vařené s vínem a zeleninou doměkka.
1. Cibule, mrkve a stonek řapíkatého celeru důkladně očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na malé kousky
2. V kastrolku svaříme vodu společně s bílým vínem, do vroucí tekutiny vsypeme nakrájenou zeleninu s kuličkami černého pepře, přidáme bobkové listy a osolíme
3. Kapří filety očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme čerstvou citronovou šťávou z půlky citronu a vložíme do připravené vinné várky se zeleninou a vaříme na mírném ohni přibližně 15-20 minut (dáváme pozor, aby se ryba nerozvařila)
4. Hotovou rybu opatrně vyndáme, necháme okapat, pak jednotlivé porce rozdělíme na talíře, přidáme scezenou zeleninu a podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.
Na ozdobení použijeme zbylou, na plátky nakrájenou půlku citronu a na drobno nasekanou pažitku nebo zelenou část jarní cibulky.