Rybářský rozcestník

Vařené drobné ryby

Vařené drobné ryby jako hrouzci, plotice, perlíni … , servírované pokapané citrónovou šťávou, potřené petrželovým máslem.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g drobných ryb (hrouzci, plotice, perlíni, okouni ...)
  • 50 g kořenové zeleniny
  • 50 g másla
  • citrónová šťáva
  • petrželka
  • lebeček
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Do osolené vody vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a nasekaný libeček nebo jiné bylinky
    2. Na špejle napíchané vykuchané rybičky vložíme do vody (místo napíchání můžeme použít cedník), přivedeme k varu, snížíme zdroj tepla a bez pokličky, na mírném ohni, asi 6 minut dovaříme
    3. Ryby na talířích pokapeme citrónovou šťávou a potřeme petrželkovým máslem.

    Příprava petrželkového másla:
    Změklé máslo smícháme s nasekanou petrželkou, vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….