Rybářský rozcestník

Tolstolobec na víně

Podkovy z tolstolobce pestrého uleželé a marinované ve víně, uvařené doměkka.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení a marinování  
  • 1 kg masa z tolstolobce
  • 0,8 l bílého vína
  • 3 ks bobkového listu
  • štáva z 1 ks citrónu
  • voda nebo vývar
  • černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a opranou rybu naporcujeme na podkovy
    2. Maso osolíme a necháme uležet asi 1 hodinu
    3. Uleželé porce ryb zalijeme vínem a necháme 30 minut marinovat, potom tolstolobce opět osolíme a okořeníme pepřem, pokapeme citronovou šťávou
    4. Maso ještě mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme bobkový list a vaříme, až ryba změkne a objem tekutiny se vyvaří na polovinu
    5. Jednotlivé porce uvařeného tolstolobce podáváme přelité redukovanou šťávou.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….