Rybářský rozcestník

Vařený candát

Porce osoleného, pepřem okořeněného candáta povařené v rybím vývaru.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g candáta (okouna)
  • 60 g másla
  • rybí vývar
  • petrželka
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, pod tekoucí vodou opláchnuté porce candáta osolíme a okořeníme pepřem
    2. Maso zalijeme do dvou třetin rybím vývarem a vaříme na mírném ohni asi 20 minut
    3. Jednotlivé porce candáta upravíme na talířích, přelijeme rozpuštěným máslem a zdobíme snítky petrželky.

    Doporučení

    Z rybího vývaru můžeme připravit různé typy teplých omáček, které pak přeléváme přes rybí maso místo rozpuštěného másla. Skvělá je omáčka rajčatová, cibulová nebo sýrová.

    Poznámka

    Omáčky připravíme jednoduchým způsobem; na orestovanou cibulku nalijeme vývar, který pak doplníme o nakrájená rajčata nebo nastrouhaný sýr, chvíli vše povaříme, dochutíme solí a pepřem. Rajčatovou omáčku můžeme ještě ochutit cukrem a bobkovým listem s novým kořením, sýrovou zase smetanou. Zahušťujeme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo solamylem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….