Rybářský rozcestník

Okoun s vejci

Porce okouna uvařené v osolené a mírně okyselené vodě, servírované posypané na másle osmahnutými, posekanými vejci.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g okouna
  • 60 g másla
  • 40 g petržele
  • 40 g pórku
  • 4 ks vejce uvařená na tvrdo
  • 2 ks hřebíčky
  • 1/2 ks menší cibule
  • 20 ml octa
  • petrželka
  • tymián
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce okouna dáme do mírně osolené a octem okyselené vody s nakrájenou zeleninou a s kořením a přivedeme pod poklicí k varu
    2. Jakmile nám začne voda vařit, poklici sundáme a na mírném ohni maso povaříme doměkka
    3. Uvařené porce vytáhneme, necháme důkladně okapat, vyskládáme je na talíře a posypeme na másle osmahnutými, posekanými vejci
    4. Pokrm zdobíme snítky petrželky a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….