Rybářský rozcestník

Kapr vařený II.

Porce kapra uvařené v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou a kořením.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 1 ks menší cibule
  • 80 g másla
  • 60 g kořenové zeleniny (méně mrkve a patržele, více celeru)
  • 1 lžíce octa
  • několik kuliček černého pepře
  • několik kuliček nového koření
  • kousek bobkového listu
  • petrželka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Do širokého hrnce vlijeme tolik vody, aby jednotlivé porce ryb byly potopeny
    2. Přidáme ocet, koření, plátky pokrájené kořenové zeleniny a sůl
    3. Vaříme 10 minut
    4. Do vroucí várky vložíme rybí porce a jakmile se voda začne opět vařit, zmírníme příkon energie a vaříme při pomalém varu 12-15 minut
    5. Děrovanou lopatkou vybereme rybu na talíře, maličko podlijeme horkým procezeným vývarem, přelijeme horkým, rozpuštěným máslem a zdobíme petrželkou.

    Doporučení

    Vařeného kapra podáváme s teplou holandskou omáčkou, se strouhaným křenem, s jablkovým křenem nebo s některou pikantní majonézovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….