Rybářský rozcestník

Marinovaný kapr vařený

V mořidle povařené porce kapra vhodné jako doplněk salátů.

2 náročnost
40 minut
  • 1 kg kapra
  • 100 g cibule
  • 0,5 l vody
  • 1 dl octa
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu očistíme, vykucháme a nakrájíme vcelku napříč porce a osolíme
    2. Uvaříme mořidlo z octa, cibule, koření a soli, stáhneme na okraj plotny, vložíme rybu a uvaříme ji na mírném ohni doměkka
    3. Měkkou rybu opatrně vyjmeme na salátovou mísu
    4. Vývar podle chuti okyselíme, vyjmeme cibuli a necháme vyvařit asi na 3/4, zalijeme jím rybu tak, aby byla potopena a necháme vychladnout
    5. K rybě podáváme saláty nebo studené omáčky.

    Doporučení

    – Rybu můžeme uchovat několik dní v chladnu, v úzkém kameninovém hrnku nebo ve sklenici.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….