Rybářský rozcestník

Pstruzi namodro

Uvaření pstruzi ve vývaru s máslem.

2 náročnost
35 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 100 g másla
  • citrónová šťáva
  • Vývar:
  • 1 l vody
  • 2 dl bílého vína
  • 2 cl octa
  • 50 g mrkve
  • 50 g cibule
  • 30 g petržele
  • petrželka
  • celý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, na menší kousky pokrájenou mrkev, petržel a cibuli zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, petrželku a vaříme 20 minut
    2. Pak přilijeme bílé víno, ocet, přidáme očištěné pstruhy a při mírném varu vaříme asi čtvrt hodiny
    3. Uvařené pstruhy přeložíme na nahřáté talíře a podáváme s rozehřátým máslem (v omáčníku), smíchaným s citrónovou šťávou.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit i kapra nebo štiku.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.