Rybářský rozcestník

Vařená treska s máslem

Treska uvařená se zeleninou, podávaná se zálivkou z másla.

2 náročnost
45 minut
  • 1000 g vykuchané tresky bez hlavy
  • ocet
  • sůl
  • Vývar:
  • 50 g petržele
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 30 g cibule
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • Zálivka z másla:
  • 70 g másla
  • 3 ks vajec vařených natvrdo
  • zelená nať
  • Příprava

    1. Z tresky stáhneme kůži a břišní dutinu pokropíme rybu octem
    2. Uvaříme zeleninu, vývar scedíme a osolíme
    3. Rybu vložíme do vařícího vývaru a vaříme zvolna 20 minut
    4. Vejce uvaříme, oloupeme a nasekáme, nasekáme zelenou nať a zpěníme máslo
    5. Uvařenou rybu vyjmeme, položíme na mísu, necháme okapat, posypeme rozsekaným vejcem, petrželovou natí a polijeme rozpuštěným máslem.

    Doporučení

    K tresce podáváme např. vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….