V pergamenovém papíru zabalená roláda z tresky, cibule, vejce a koření.
1. Žemli namočíme do mléka a vymačkáme
2. Nakrájenou cibuli podusíme na tuku
3. Rybu očistíme, stáhneme kůži a seřízneme maso
4. Rybu, žemli a cibuli semeleme, zamícháme vejce, osolíme, opepříme a dobře propracujeme
5. Pergamenový papír namažeme hodně máslem
6. Podél delšího okraje položíme rybí hmotu, utvoříme 30 cm dlouhý váleček, zavineme a zavážeme na obou koncích provázkem
7. Váleček vložíme do nádoby s předem uvařeným horkým vývarem ze zeleniny a vaříme zvolna 3/4 až 1 hodinu
8. Hotovou roládu vyjmeme na vál, rozbalíme a částečně vychladlou krájíme na stejné kousky a přeléváme omáčkou.
K roládě podáváme brambory a křenovou, rajčatovou nebo hořčičnou omáčku.