Rybářský rozcestník

Guláš ze sumce II.

Na cibulovém základě spolu s paprikou a feferonkou podušené kostky ze sumce zbaveného kůže, guláš dochucený rajským protlakem a kořením, servírovaný nejlépe s rýží nebo houskovým knedlíkem.

2 náročnost
45 minut
Guláš ze sumce
  • 1 kg sumce bez kůže
  • 100 g slaniny
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červené masité papriky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • červená sladká paprika
  • kousek feferonky
  • hladká mouka
  • bobkový list
  • nové koření
  • sádlo
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa odstraníme kůži a nakrájíme na větší kostky, osolíme a necháme odpočinout
    2. Na sádle osmahneme cibuli společně s nakrájenou slaninou, opečenou cibulí a slaninou, zaprášíme hladkou moukou a červenou paprikou, podlijeme trochou vody
    3. Přidáme bobkový list, nové koření, nakrájenou papriku a feferonku, dusíme, než paprika změkne
    4. Nyní přidáme kostky rybího masa, osolíme a dusíme 5-7 minut, než rybí maso změkne, maso musí být měkké, ale nesmí se rozsypat
    5. Na závěr vyndáme z hrnce bobkový list, nové koření a dochutíme rajským protlakem, případně dosolíme, opepříme.

    Doporučení

    Podáváme z rýží nebo knedlíkem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….