Rybářský rozcestník

Kapr ze staré tvrze

Podušené porce kapra v červeném víně spolu s hříbky, česnekem a kořením.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 3 ks hříbků
  • 2 ks stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očistíme si houby a nakrájíme na plátky, oloupaný česnek nasekáme na drobno
    2. Porce kapra zbavíme kůže, osolíme a pokapeme lehce olejem
    3. Poté si hrnec vytřeme olejem a vložíme porce kapra, houby, česnek, trošku soli a pepře, podlijeme vodou, vínem a vše dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka
    4. Dušené porce kapra s houbami finálně dochutíme pepřem a solí, poté servírujeme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….