Rybářský rozcestník

Sumec na olivách a rajčatech

Citrónem pokapané porce sumce, obalené v mouce, usmažené, podávané přelité podušenou zeleninovou směsí z výpeku.

2 náročnost
35 minut
+ doba odpočinutí masa  
Sumec na olivách a rajčatech
  • 1 kg sumce (lze použít i jinou rybu jak sladkovodní tak i mořskou)
  • 100 g oliv
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce křenu
  • červená mletá paprika
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • olej na smažení
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce sumce osolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odpočinout
    2. Maso osušíme v utěrce, rozmícháme hladkou mouku s červenou paprikou a rybí porce v ní obalíme
    3. Obalené maso opékáme na rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
    4. Opečené porce sumce dáme stranou a do výpeku z ryby vložíme pokrájenou cibuli, spařená, oloupaná rajčata a nasekané olivy, vše chvíli podusíme doměkka, ke konci do směsi přidáme lžíci křenu, pokrm osolíme a okořeníme pepřem
    5. Jednotlivé porce ryby rozložíme na talíře, přelijeme směsí a podáváme nejlépe s bramborem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….