Porce kapra podušené s máslem, kořením, kudrnkou a bílým vínem doměkka, potřené pikantní kašičkou, ozdobené paprikou, petrželkou a plátky citronu.
1. Kapra vykucháme, důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na podkovy, ze všech stran osolíme a vložíme do pekáčku
2. Přidáme na kousky nakrájené máslo, nové koření, celý pepř, svazek kudrnky, podlijeme bílým vínem a dusíme v troubě doměkka (podle potřeby podléváme vodou), pak dáme stranou a udržujeme v teple
3. Oloupané cibule nastrouháme, přidáme uvařené utřené žloutky, podle chuti estragonový ocet, sůl, mletý pepř, cukr a vše dobře promícháme
4. Takto připravenou kašičkou potřeme dušené porce kapra, ozdobíme očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou, na drobno nasekanou petrželkou, plátky citronu a podáváme s vařenými bramborami.