Rybářský rozcestník

Ryba v pivní omáčce

Nejlépe filety z kapra, štiky, candáta, hejka, mořské štiky či lososa … podušené na zelenině, přelité pivem.

2 náročnost
35 minut
+ doba odležení  
  • 1 kg plátků nebo podkov z kapra, štiky, candáta, hejka, tresky, lososa ...
  • 250 g mrkve
  • 250 g pórku
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks kostky bujónu
  • 0,25 l černého piva
  • 0,25 l světlého piva
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • nové koření
  • máslo
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 30 minut odležet
    2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, mrkev a petržel na nudličky, zeleninu podusíme na másle
    3. Přilijeme světlé i černé pivo, přidáme bujón, nové koření, pepř, přikryjeme pokličkou a 10 minut povaříme
    4. V této fázi vložíme do omáčky filety nebo podkovy z ryby a vše povaříme dalších 10 minut, pak rybí maso vyjmeme na tác, uchováme v teple
    5. Omáčku zahustíme hladkou moukou, ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem
    6. Jednotlivé porce servírujeme na talíři hojně přelité omáčkou.

    Doporučení

    Takto upravené rybí maso podáváme s bramborem nebo rýží.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….