Rybářský rozcestník

Dušená pražma na zelenině

Opečená pražma dušená se zeleninou, s kapary a rozkrájenými sardelkami.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks pražmy (po 400 g)
  • 4 ks karotky
  • 4 ks sardelových řezů
  • 1 ks malého řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kaparů
  • 8 lžic olivového oleje
  • mletý pepř
  • citron na ozdobení
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby dobře očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme, kůži po stranách lehce nařízneme, potom je na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme a nakonec obalíme v mouce
    2. Řapíkatý celer opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na menší kousky a očištěnou karotku i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
    3. Na části rozehřátého oleje rybu po obou stranách opečeme dozlatova
    4. Ve větším kastrolku rozehřejeme zbylý olej, přidáme připravenou zeleninu, kapary, rozkrájené sardelky, krátce vše osmahneme, zalijeme asi 300 ml vody, vložíme opečené ryby a přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 10 minut
    5. Hotové pražmy na talíři obložíme zeleninou a ozdobíme citronem.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….