Rybářský rozcestník

Hlavatka ve vínové omáčce

Marinované porce hlavatky opečené na oleji na cibulovém základě, podušené ve víně spolu s dalšími ingrediencemi.

3 náročnost
40 minut
+ doba marinování  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 700-800 g hlavatky připravené na kuchyňské zpracování
  • 80 g mandlí
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks velké cibule
  • 200 ml kvalitního bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • čerstvě namletý pepř
  • citronová šťáva
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Hlavatku pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a dáme na 60 minut na chladné místo marinovat
    2. Cibuli nakrájenou nadrobno zlehka osmahneme na oleji, přidáme naporcovanou rybu, osolíme, okořeníme pepřem a z obou stran zprudka opečeme
    3. Výpek kolem ryby poprášíme moukou, opražíme, zalijeme vínem, dobře promícháme, přidáme prolisovaný česnek a vše chvíli podusíme
    4. Přidáme opražené mandle, dochutíme solí, citronovou šťávou, promícháme a ještě krátce povaříme.

    Doporučení

    Takto připravené porce hlavatky servírujeme přelité omáčkou z výpeku. Jako přílohu podáváme například podušenou rýži.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.