Ryby zalité omáčkou z rajčatového protlaku, sardelek, sušených hub a vína.
1. Na jemno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme máslo a hladkou mouku, osmažíme
2. Zalijeme vínem, vodou (vývarem), přidáme rajčatový protlak, dobře rozmícháme
a krátce podusíme
3. Ke směsi přidáme předem namočené a nadrobno nakrájené sušené houby, sardelky, mletý pepř, sůl, podusíme 10 minut a pak vše prolisujeme přes sítko s malými oky
4. Osolené porce ryb dáme na olejem pomazanou, rozehřátou pánvičku, přelijeme je připravenou směsí a na malém plameni je pozvolna upečeme doměkka
5. Měkké porce ryb přendáme na talíře, do směsi vmícháme citronovou šťávu, podusíme ještě 2 minuty a nelijeme na ryby.
Příloha: Vařená rýže a zeleninový salát nebo čerstvý chléb.