Rybářský rozcestník

Smažená treska

Osolené a citronovou šťávou pokapané porce tresky obalené v mouce, rozkvedlaných, mírně osolených vejcích a ve strouhance, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
Smažená treska
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce tresky
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce mléka
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • citron
  • sůl
  • olej nebo sádlo
  • Příprava

    1. Porce tresky omyjeme, osušíme, nasolíme a pokapeme citronem
    2. Pak je obalíme v mouce, rozkvedlaném vejci s mlékem, mírně osoleném a strouhance, smažíme zvolna, na sádle nebo oleji.

    Doporučení

    Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….