Rybářský rozcestník

Štika pikantní smažená

Porce štiky osolené, potřené sardelovým máslem, posypané citronovou kůrou, nakonec obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
Štika pikantní smažená
  • 600 g štiky
  • 150 g tuku na smažení
  • 50 g sardelového másla
  • 2 ks vejce
  • hladká mouka a strouhanka na obalení
  • strouhaná citronová kůra
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a omytou štiku rozkrájíme na porce, nejlépe na podkovy, osušíme a po jedné straně osolíme
    2. Druhou stranu potřeme sardelovým máslem a posypeme citronovou kůrou
    3. Nakonec maso obalíme v mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a strouhance
    4. Smažíme v dobře rozpáleném tuku dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….