Rybářský rozcestník

Candát po zámecku

Filety z candáta obalené v ochuceném těstíčku a usmažené dozlatova.

2 náročnost
45 minut
  • 800 g filetů z candáta bez kůže
  • tuk na smažení
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 200 g hrubé mouky
  • 150 g jablek
  • 1 dl bílého vína
  • 0,5 dl mléka
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • plátky jablek podušené na másle
  • Příprava

    1. V míse rozmícháme mléko s bílým vínem a vejcem, pak po částech vmícháme hrubou mouku s trochou soli a nakonec oloupaná, jádřinců zbavená, na jemno nastrouhaná jablka (těsto by mělo být trochu hustší)
    2. Očištěné filety osolíme a obalíme ze všech stran v připraveném těstíčku
    3. Potom je vložíme do větší pánve s rozehřátým tukem a pozvolna usmažíme z obou stran dozlatova
    4. Rozdělíme je na talíře, každou porci ozdobíme několika plátky jablek, které jsme předem lehce podusili na troše másla nebo ve zbylém výpeku z ryby a podáváme s vařenými bramborami.

    Doporučení

    Candáta můžeme nahradit masem ze štiky, které je také velmi chutné a pevné.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.