Pstruh opečený dozlatova, servírovaný se zeleninovou omáčkou.
1. Vykuchané pstruhy omyjeme pod studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme
2. Do každého pstruha vložíme plátek šunky, sepneme párátkem, obalíme v hladké mouce, na rozehřátém oleji zvolna z obou stran dozlatova opečeme a udržujeme je v teple
3. Mezitím na pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, zpěníme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou, na malé kostičky nakrájenou papriku a krátce podusíme
4. Rajčata na malou chvíli dáme do vroucí vody, pak je oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájenou na kostičky přidáme na pánev k zelenině, vše dochutíme pepřem, solí, cukrem, promícháme a 6-8 minut podusíme
5. Upečené pstruhy dáme na talíře, přelijeme připravenou zeleninovou omáčkou,
podáváme s vařenými bramborami a ozdobíme plátky citronu.
Před pečením lze rybu marinovat – tedy osolit, okořenit (směsí na ryby nebo bylinkami), pokapat citronovou šťávou a nechat rozležet, maso bude pevnější.
Obalením v hladké mouce získá ryba křupavý povrch.