Rybářský rozcestník

Pstruh smažený

Osolené půlky vykuchaných pstruhů, obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks pstruhy (asi 800 g)
  • 1 ks vejce
  • 1/2 dcl mléka
  • hladká mouka
  • stouhanka
  • sůl
  • olej na smažení
  • plátky citrónu na ozdobu
  • Příprava

    1. Pstruhy vykucháme a rozpůlíme podélným řezem, porce opláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je důkladně osušíme papírovými utěrkami
    2. Ryby osolíme, obalíme nejprve v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance
    3. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybí řízky a smažíme na mírném plameni, po obou stranách, dozlatova
    4. Hotové porce servírujeme ozdobené plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….