Na oleji opečené ryby servírované přelité orestovanou zeleninou promíchanou s rajčatovým protlakem.
1. Očištěné a pod tekoucí vodou opláchnuté pstruhy osušíme papírovou utěrkou, pak je z venku i zevnitř osolíme, obalíme v mouce a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji dozlatova
2. Ryby vyjmeme, uchováme v teple
3. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, ředkvičky a papriky
4. Přilijeme rajčatový protlak a pokrm doplníme o sterilovaný hrášek bez nálevu
5. Zeleninu osmahneme doměkka, ke konci ještě přidáme dílky rajčat a ještě chvíli podusíme
6. Jednotlivé pstruhy vyskládáme na talíře, přelijeme zeleninou a posypeme čerstvě nasekanou zelenou petrželkou.
Pokud by se vám zeleninový základ zdál moc kyselý, můžete ho dochutit lžící cukru.