Rybářský rozcestník

Pstruh obložený zeleninou

Na oleji opečené ryby servírované přelité orestovanou zeleninou promíchanou s rajčatovým protlakem.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks pstruzi (asi 800 g)
  • 300 g ředkviček
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 100 g oleje
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 4 ks rajčata
  • 3 ks paprikové lusky
  • 2 ks větší cibule
  • hladká mouka
  • čerstvá pažitka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a pod tekoucí vodou opláchnuté pstruhy osušíme papírovou utěrkou, pak je z venku i zevnitř osolíme, obalíme v mouce a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji dozlatova
    2. Ryby vyjmeme, uchováme v teple
    3. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, ředkvičky a papriky
    4. Přilijeme rajčatový protlak a pokrm doplníme o sterilovaný hrášek bez nálevu
    5. Zeleninu osmahneme doměkka, ke konci ještě přidáme dílky rajčat a ještě chvíli podusíme
    6. Jednotlivé pstruhy vyskládáme na talíře, přelijeme zeleninou a posypeme čerstvě nasekanou zelenou petrželkou.

    Doporučení

    Pokud by se vám zeleninový základ zdál moc kyselý, můžete ho dochutit lžící cukru.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.