Rybářský rozcestník

Pstruh obložený zeleninou

Na oleji opečené ryby servírované přelité orestovanou zeleninou promíchanou s rajčatovým protlakem.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks pstruzi (asi 800 g)
  • 300 g ředkviček
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 100 g oleje
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 4 ks rajčata
  • 3 ks paprikové lusky
  • 2 ks větší cibule
  • hladká mouka
  • čerstvá pažitka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a pod tekoucí vodou opláchnuté pstruhy osušíme papírovou utěrkou, pak je z venku i zevnitř osolíme, obalíme v mouce a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji dozlatova
    2. Ryby vyjmeme, uchováme v teple
    3. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, ředkvičky a papriky
    4. Přilijeme rajčatový protlak a pokrm doplníme o sterilovaný hrášek bez nálevu
    5. Zeleninu osmahneme doměkka, ke konci ještě přidáme dílky rajčat a ještě chvíli podusíme
    6. Jednotlivé pstruhy vyskládáme na talíře, přelijeme zeleninou a posypeme čerstvě nasekanou zelenou petrželkou.

    Doporučení

    Pokud by se vám zeleninový základ zdál moc kyselý, můžete ho dochutit lžící cukru.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.