Rybářský rozcestník

Karbanátky z uzených makrel

Z prochladlých brambor, uzené makrely, jarní cibulky a koření připravené karbanátky, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.

2 náročnost
35 minut
+ doba chladnutí brambor  
  • Rozpis na cca 8 karbanátků:
  • 250 g uzené makrely
  • 300 g uvařených, očištěných brambor
  • 3-4 ks jarní cibulky (lze nahradit jedním pórkem)
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • plátky citrónu na ozdobu
  • olej na smažení
  • (pepř)
  • sůl
  • Na obalení:
  • 85 g strouhanky
  • 3-4 lžíce hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě, oloupeme je, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme vychladnout
    2. Zchladlé brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim jarní cibulku nakrájenou nadrobno, křen a na kousky nadrobenou (nakrájenou) makrelu
    3. Směs osolíme, případně okořeníme pepřem, důkladně promícháme a vytvarujeme asi 8 karbanátků
    4. Připravené karbanátky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích mírně osolených a nakonec ve strouhance
    5. V dobře rozpáleném oleji na pánvičce nebo ve fritovacím hrnci karbanátky usmažíme dozlatova
    6. Hotové rybí karbanátky servírujeme s plátky citrónu.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme různě upravené zeleninové saláty.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….