Rybářský rozcestník

Ministerské řízky z tresky a štiky

Smažené řízky připravené z umletého masa z tresky a štiky.

2 náročnost
45 minut
  • 750 g štiky
  • 500 g vykuchané tresky bez hlavy a kůže
  • 100 g brambor
  • 100 g tuku na smažení
  • 50 g strouhané housky
  • 50 g cibule
  • 30 g tuku
  • 1 ks žemle
  • 1 ks vejce
  • mléko na namočení
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Štiku očistíme, vykucháme a seřízneme maso bez kůže
    2. Žemli namočenou v mléce, pak ji vymačkáme
    3. Cibuli v tuku lehce zpěníme, pak ji necháme vychladit
    4. Semeleme ryby, brambory a žemli a do hmoty zamícháme vejce, sůl, pepř a cibuli, vypracujeme těsto
    5. Žemli nakrájíme na tenké krajíčky a pak na drobné kostičky a zamícháme je do strouhané housky
    6. Z rybí hmoty uděláme ve strouhané housce smíchané s kostičkami housky oválné placky
    7. Housku dobře přimáčkneme, aby při smažení neopadala
    8. Na rozpáleném tuku smažíme řízky po obou stranách dozlatova.

    Doporučení

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát a různé zeleninové saláty.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….