Rybářský rozcestník

Pečený kapr po srbsku

Porce kapra protknuté slaninou, ochucené citrónovou šťávou, solí a mletou paprikou, pečené na cibulce přelité zakysanou smetanou doměkka, poté vypečená šťáva zahuštěná světlou jíškou, osolená a povařená, nakonec porce kapra servírované přelité omáčkou například s vařenými brambory.

2 náročnost
60 minut
+ doba naložení  
  • 1 ks menšího kapra
  • 1 ks cibule
  • 150 g krémovité zakysané smetany
  • 80 g másla
  • 40 g slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté papriky sladké
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra si očistíme, rozdělíme na poloviny, opláchneme, osušíme, protkneme klínky slaniny, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu, poté poloviny kapra osolíme a poprášíme mletou papriku
    2. Pak si oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, vložíme do pekáčku s rozehřátou polovinou másla a cibuli zpěníme, pak do pekáčku vložíme připravené porce kapra
    3. Pekáček poté vložíme do vyhřáté trouby a kapra pečeme doměkka, během pečení kapra přeléváme rozšlehanou zakysanou smetanou
    4. Upečené porce kapra přeložíme na talíře, výpek zahustíme světlou jíškou, kterou jsme si připravily ze zbytku másla a hladké mouky, potom omáčku dle chuti osolíme a povaříme
    5. Nakonec porce kapra přelijeme omáčkou a podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….