Rybářský rozcestník

Sumec na zelenině

Citronem pokapané, pak odleželé filety ze sumce, upečené v troubě spolu s pokrájeno zeleninou, ochucené kořením a máslem.

2 náročnost
60 minut
+ doba odležení masa  
Sumec na zelenině
Sumec
  • 1 kg sumce
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks menší cuketa
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks cibule
  • sušená petrželka
  • citronová šťáva
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa odstraníme kůži, kosti nařežeme, filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinou
    2. Filety osušíme, přendáme do pekáče, posypeme sušenou petrželkou, opepříme, poklademe nakrájenou zeleninou, přidáme vločky másla a dáme péct do troruby vyhřáté na 190-200 °C na 45-50 minut
    3. Podáváme například s opečenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….