Rybářský rozcestník

Pstruh po námořnicku

Očištění pstruzi potření nastrouhanou cibulí s kořením, zprudka opečené na oleji, poté podušené v bílém víně, nakonec posypané nastrouhaným tvrdým sýrem, zapečené v troubě.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks menší pstruzi
  • 1 ks citrónu
  • 1 ks cibule
  • 1,5 dl bílého vína
  • 6 lžic nastrouhaného tvrdého sýra
  • 2 lžíce oleje
  • mletá paprika sladká
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupeme si cibuli a nastrouháme na jemno, poté nastrouhanou cibuli promícháme se solí a mletou paprikou
    2. Pstruhy si očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme nastrouhanou cibulí s kořením
    3. V pánvičce si rozehřejeme olej a pstruhy zprudka opečeme z obou stran, poté podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka
    4. Nakonec podušené pstruhy opatrně přendáme do zapékací misky vymazané olejem, posypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě pod grilem, dokud se sýr neroztaví.
    5. Zapečené pstruhy servírujeme s dílkem citrónu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….