Rybářský rozcestník

Pstruh duhový na zázvoru s citronem

Filety vykuchaného pstruha pokladené plátky citronu, česneku, zázvoru a másla, upečené spolu s cibulí, podlité vínem.

2 náročnost
40 minut
Pstruh duhový na zázvoru s citronem
  • 1 kg filet vykuchaného prstruha duhového
  • 100 g másla
  • 50 g oddenku zázvoru
  • 1 dl bílého vína
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks citronu
  • 1 ks červené cibule
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné pstruhy zbavíme hlavy ocasu a podélně rozřízneme, půlky pstruha ještě překrojíme na polovinu
    2. Porce pstruha narovnáme do pekáče, poklademe oloupanými kousky citronu, plátky zázvoru česneku a másla, osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, po 10 minutách pečení podlijeme vínem a přidáme kolečka červené cibule a pečeme dalších 10 minut
    3. Upečené porce ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem a podáváme nejlépe s vařenými brambory s plátky másla.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….