Vždy dvě filety ze štikozubce, popřípadě i jiné ryby, okořeněné, potřené pestem a pokladené sušenými rajčaty a lístky bylinek, spolu zabalené do plátků sušené šunky, opečené zprudka na pánvi, pak dopečené v troubě doměkka.
1. Všechny filety osolíme a okořeníme, jednu polovinu potřeme pestem, druhou polovinu filet pak poklademe nakrájenými sušenými rajčaty a lístky bylinek
2. Vždy jednu potřenou filetu spojíme s jednou filetou obloženou a takto obložené kousky ryby zabalíme do šunky (aby nám šunka lépe držela, můžeme omotat nití)
3. Připravené balíčky opečeme zprudka na másle s olejem
4. Opečené porce přendáme na pekáček, pokapeme limetkou a dopečeme v předehřáté troubě na 190-200 °C přibližně 10-15 minut.
Podrobný foto-postup zde: Plněný štikozubec v kabátku .
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….