Rybářský rozcestník

Ústřice s bílou omáčkou

Čerstvé ústřice servírované s horkou bílou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

2 náročnost
15 minut
Ústřice s bílou omáčkou
  • Pro 6 osob:
  • 36 ks čerstvých ústřic
  • 1/10 l mléka
  • 30 g másla
  • několik kapek vorčesterové omáčky
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ústřice otevřeme až krátce před podáváním
    2. Maso (tělíčka) z lastur vyjmeme, očistíme, ústřicový vous odstraníme, očištěná tělíčka vložíme do misky a zakryjeme
    3. Do hrnce nalijeme mléko a zahříváme až do bodu varu, pak do něho dáme sůl, mletý pepř, vorčesterovou omáčku, ústřicovou vodu, ústřicové vousy, máslo a necháme přejít varem
    4. Do osmnácti hlubších lastur dáme po dvou tělíčkách ústřic, procezenou horkou šťávou je zalijeme a upravíme na mísu.

    Doporučení

    Příloha: Topinky nebo slané tyčinky z lístkového těsta.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.