Rybářský rozcestník

Mník na žampiónech

Vykuchaný a stažený mník podušený zalitý vínem a vodou, spolu se žampióny a cibulí, nakonec zapečený v troubě.

2 náročnost
40 minut
  • 1,5 kg mníka
  • 200 ml bílého vína
  • 20 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 5 ks žampionů
  • 3 ks zrnka nového koření
  • 2 ks cibule
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného a staženého mníka omyjeme, rozporcujeme a potřeme solí
    2. Do hrnce dáme nakrájené žampióny, cibuli, porce ryby, vše zalijeme vínem a trochou vody, přidáme koření a citronovou šťávu, dusíme 15-20 minut
    3. Měkkou rybu vyndáme, šťávu zahustíme máslovou jíškou, povaříme, opět vložíme kousky ryby a dáme chvíli zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, rohlíky nebo chlebem.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….